Saltar navegació. Anar directament al contingut principal

Consells per estalviar en la factura de la llum

Comença el contingut principal

Ningú ens hauria cregut si fa 10 anys haguéssim dit que passaríem bona part del nostre temps de lleure consumint pel·lícules o sèries en streaming, o teletreballant a casa com a conseqüència d’una pandèmia mundial.

Davant d’aquest nou escenari, què podem fer per estalviar en la factura de la llum?

Adeu a l’stand by

Sabies que desactivar el mode d’espera dels electrodomèstics ens pot fer estalviar el 10 % del nostre consum energètic? En stand by, els aparells electrònics es troben connectats, a l’espera de rebre ordres, per la qual cosa continuen consumint energia.

Què podem fer per reduir-ho?

  • Utilitzar regletes d’endolls que permetin desconnectar per complet aquells aparells que no s’hagin de fer servir en les pròximes hores..
  • Instal·lar un endoll intel·ligent que es pugui connectar a través d’un comandament a distància..
  • Fer servir temporitzadors perquè els electrodomèstics s’apaguin o s’encenguin a una hora determinada.

Substitueix la il·luminació de la teva llar

Aprofita els beneficis de la llum natural tant com puguis, és a dir, mantén obertes les cortines i aixecades les persianes durant el dia perquè la llum del sol entri a casa teva.

Equipa cada habitació amb la il·luminació necessària, segons l’ús que li hagis de donar, i substitueix, sempre que puguis, les bombetes de baix consum per bombetes LED.

Per què triar bombetes LED?

Mentre que una bombeta de baix consum dura unes 13.000 hores, una bombeta LED pot funcionar durant 50.000 hores, el que equival a uns 15 anys. A més, consumeixen més d’un 80 % menys que els llums tradicionals. Sens dubte, val la pena passar-se a les bombetes LED!

Optimitza la teva cuina

La cuina és l’habitació de la casa on es consumeix més energia. Per això, és important optar per electrodomèstics eficients (rentadora, frigorífic, assecadora…), ja que ens ajudaran a estalviar en la factura de la llum.

La nevera és un dels electrodomèstics que ha evolucionat més. De fet, són un 40 % més eficients que els models que van aparèixer fa 20 anys.

Sabies que aquest electrodomèstic necessita menys energia quan està ple de menjar? Si la nevera està mig buida, un bon truc pot ser col·locar-hi a l’interior un recipient amb aigua. L’aigua reté el fred i l’aire no, per la qual cosa ens ajudarà a estalviar energia. 

Deixa’t assessorar

Amb Funciona Llum t’ajudarem a optimitzar el teu consum d’energia. No ho pensis més i rep assessorament sobre les teves necessitats d’il·luminació i seguretat a la llar!

Si et cal ajuda, entra a www.edp-residencialbytotal.es. Recorda-ho: el desplaçament i les 3 primeres hores de mà d’obra són gratis.

Fi del contingut principal